Târgurile de Crăciun din Europa de Vest sunt înconjurate anul acesta de detectoare de metal, plăci poligonale de beton și militari

Europa așa cum ar fi trebuit să fie, era una fără granițe sau restricții în ce privește circulația mărfurilor, a forței de muncă și a locuitorilor ei în scopuri turistice. Dar noua Europă, așa cum a ajuns ea să fie azi, presupune din partea locuitorilor săi, din țările vestice, să trăiască în spatele barierelor din beton, pereților din sticlă anti-glonț și cu soldați patrulând străzile pentru a se simți într-o oarecare măsură în siguranță în orașele lor. Asta pentru că anul trecut, un refugiat „pașnic”, a condus un camion furat într-o piață de Crăciun din Berlin, omorând 12 persoane și rănind 56. Adept al Statului Islamic, Anis Amri, a mințit autoritățile germane în ce privește originea lui înainte să vină în Germania și era posesorul a 14 identități false. După atacul său, a călătorit fără probleme în 4 țări și a ajuns în Italia unde a fost împușcat. 

În România situația persoanelor aduse sub titlu de refugiați este următoarea până acum: 2,368 de persoane conform ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan care mi-a trimis acestă cifră într-un răspuns la o interpelare, iar ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, mi-a comunicat că țara noastră va prelua în total peste 6,000 de persoane sub statut de refugiați.

 

Sursa foto: SWNS.com