S-a deschis sezonul de imigrație masivă din Asia, Africa și Orientul Mijlociu. Discret, desigur.

imigratie economica

Politica pașilor mărunți e cea mai bună tactică în a vinde, ce a mai rămas din România, străinilor dintr-o inconștiență impardonabilă. Identitatea națională devine mai nou un concept tot mai difuz din cauza dorinței permanente de înavuțire, scopul scuzând iarăși mijloacele. În Parlament s-a votat orbește miercuri, 10 octombrie 2018, proiectul de lege nr. 423/2018, care are în vedere modificarea unor norme legate de regimul străinilor în România. Nimic în neregulă până aici.

În realitate, însă, lucrurile merg mult mai departe. În primul rând, proiectul adoptat  a fost analizat rapid și votat de Parlament într-un timp neobișnuit de scurt pentru o problemă atât de complexă. Ceea ce este și mai interesant este faptul că a existat doar un vot împotriva unei legi care pare să favorizeze străinii în raport cu românii. Acest vot este, însă, un semnal de alarmă care nu trebuie neglijat.

Astfel, în ce privește legiferarea contextului de muncă, anterior votului din 10 octombrie străinii puteau fi angajați în România pe baza acordării unei remunerații egale cu salariul mediu pe economie. Prin actuala modificare se prevede ca străinii proveniți chiar și din afara UE să poată fi angajați în România pe salariul minim pe economie pentru a nu fi „discriminați” în raport cu românii. Este o facilitate ce va stimula preferința angajatorilor pentru resurse umane din afara granițelor țării și ale UE datorită costurilor reduse. Printre facilități se numără și posibilitatea de a angaja străini în funcții înalte pe salarii începând de la o valoare de două ori mai mare decât salariul minim pe economie, și nu de patru ori mai mare, cum era prevăzut anterior. Putem afirma că se pregătește un teren propice pentru o mână de lucru ieftină, dar care nu reflectă în niciun fel identitatea națională, ba chiar o umbrește.

Proiectul PSD-ALDE vine în contextul în care toate inițiativele vizând atragerea forței de munca din comunitățile istorice românești din jurul țării sunt blocate de majoritatea parlamentară „naționalistă” după cu ei înșiși se declară și pune semnul egal pe piața internă de muncă, între românul din Timoc și somalez, între românul din Transnistria și vietnamez, între aromânul din Macedonia și filipinez. Totul în favoarea unei imigrații economice care, deși pare benefică, ascunde nenumărate riscuri: conflictele sociale între culturi, marginalizarea anumitor grupuri, costurile necesare pentru încadrarea socială a imigranților, sistemul educațional și al sănătății care trebuie adaptat unor noi cerințe etc. Merită să ne vindem, deci, străinilor și să ne pierdem țara în umbra multiculturalismului excesiv?

Efectul ascuns al legii este acela de a pregăti terenul, de către majoritatea socialistă, pentru imigrație economică masivă spre România, mai ales dinspre  Orientul Mijlociu, Africa și Asia.  Bineînțeles că nu refuzăm conviețuirea armonioasă alături de comunitățile care imigrează și ne dorim egalitate de șanse. Însă, această egalitate nu trebuie să se transforme în privilegii pentru străini, ignoranță față de propria națiune și multiculturalism de cartier. Românii, din România și din zonele istorice românești, sunt primii care ar trebui antrenați în activitățile profesionale – și de orice fel – din țara noastră… căci, în caz contrar, va veni un moment în care nu va mai fi „țara noastră”, un moment pe care timpul nu-l va mai remedia.

Credit foto: medium.com