„Rasistul” Dalai Lama

Au trecut 5 zile de la conferința de presă în care Dalai Lama declara că Europa aparține europenilor și, ca prin minune, nici măcar un articol nu îl etichetează drept rasist. Însă, exact aceleași afirmații le-au adus liderilor moderni naționaliști europeni, de către stânga neo-marxistă, acuzații variate: de la rasism, până la fascism, discriminare sau xenofobie. Niște acuzații făcute pe nedrept, căci astfel de declarații reflectă realitatea: Europa trebuie să primească refugiați autentici, nu migranți economici sau potențiali teroriști. Chiar și în cazul acestora, trebuie să ne întrebăm: unde se termină binele lor și de unde începe răul nostru?

Unde se termină binele lor și de unde începe răul nostru?

Dalai Lama ne amintește că “Europa aparține europenilor”. Și adaugă ceva și mai important: „Europa este responsabilă moral de refugiații a căror viață este în pericol. Să fie primiți, ajutați, educați… dar, în cele din urmă, trebuie să-și dezvolte propria țară”. Cu alte cuvinte, fiecare popor este responsabil de viitorul propriei țări. La fel, comunitatea europeană înflorește bazându-se pe propriii cetățeni dornici să se implice în problemele sociale, să contribuie la randamentul economiei și să mențină securitatea spațiului european. Însă, odată concentrați pe primirea refugiaților, ne aflăm în situația în care binele începe să se întunece. Nu e de mirare, căci sunt necesare adăposturi, programe de educare, profesioniști ai problemelor internaționale… Resurse umane și economice suprasolicitate, al căror rezultat concret nu este vizibil, ele chiar devin piedici în ascultarea nevoilor propriilor cetățeni.

Nu întâmplător, mai bine de jumătate dintre polonezi ar fi preferat să nu mai beneficieze de fondurile UE sau chiar să iasă din UE, decât să-și deschidă granițele către refugiați (a se citi migranți economici și/sau potențiali teroriști), conform Bloomberg. Iar Ungaria este și mai limpede în această problemă, luând măsuri în plan legislativ: susținerea imigrației ilegale este pedepsită cu închisoarea. Deci, exemple ale țărilor în care binele concetățenilor este mai presus de orice.

statistici musulmani Europa

Știm că unitatea în diversitate e deviza spațiului european… Dar când am aderat la Comunitatea Europeană credeam că suntem invitați într-o diversitate europeană și atât.

Viitorul Europei musulmane

Valurile de refugiați primite în granițele Europei au determinat dezbateri despre viitorul securității mai multor state, dar și despre populația musulmană aflată în continuă extindere în spațiul european. Conform Pew Research Center, aceasta va continua să rămână în creștere chiar și dacă migrațiile vor înceta. Indiferent de scenariu, numărul de locuitori non-musulmani ai Europei va fi în declin, în raport cu populația musulmană.

Deci, viitorul: în cazul în care nivelul migrațiilor rămâne crescut, până în 2050, Europa ar putea adăposti mai bine de 75 de milioane de musulmani. Statisticile vorbesc, în cele din urmă, de la sine: populația europeană se află într-o metamorfoză etnică iminentă care gestionată incorect ne va face să uităm că Europa este a europenilor.

Credit foto: Defend Europa