Irealul devine real: domnișoara profesoară e, de fapt, bărbat

 Probabil așa au simțit și cei 300 de elevi din Vrancea când domnișoara profesoară care le preda un seminar, în luna februarie, despre teoria de gen, le-a spus că, de fapt, este bărbat. Aceasta mărturisea că se simte ofensată că i se atribuie un anumit gen, fiecare fiind liber să aleagă dacă ar dori să fie bărbat, femeie, ambele sau niciuna dintre variante… Ulterior, părinții intrigați de ce li s-a prezentat elevilor au fost reclamați la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de către respectivul transsexual și asociația ACCEPT. Adică, 26.000 de părinți sunt atacați pentru că doresc să se implice în educația copiilor și să nu îi expună la anumite tipuri de informații care nu rezonează cu sistemul lor valoric.

Dacă ar fi să gândim dincolo de gen, cum își doresc unii, cred că cel mai corect ar fi să ne raportăm la trăsături de caracter. Pe acelea trebuie să le delimităm de genuri și să ne ferim să le atribuim unor persoane pentru simplul fapt că sunt femei sau bărbați. Diminuarea stereotipurilor ar fi un lucru pozitiv, dar nu prin transformarea oamenilor în androgini, ci prin educație, prin construirea unor perspective lipsite de prejudecăți.

Identitatea nu este sinonimă cu genul

Faptul că ne naștem drept femei sau bărbați nu ne oprește să ne atingem scopurile și nu suntem limitați în vreun fel. De asemenea, nimic nu ne dă dreptul de a-i judeca pe cei de sex opus. Ceea ce e total diferit față de ce se promovează în ultimul timp de adepții teoriei de gen. Să îți schimbi în permanență identitatea poate însemna un trai deficitar dus pe o cale nesigură. „Ce gen să fiu astăzi? Sau să nu reprezint nimic?” ar trebui înlocuit de „Cum ar trebui să mă comport azi? Cum aș putea să-mi depășesc limitele?”.

Nu e necesar ca oamenii să își schimbe constant genul, ci doar atitudinea. Mai mult, identitatea umană nu se limitează la gen – care e doar o parte din aceasta. Identitatea se referă și la experiențele acumulate, la aptitudini, la comportament, la statut; este o sumă de trăsături, nu echivalentul genului, cum susțin unele minoritățile sexuale.

Toată această polemică a revenit în atenția publică pe fondul chemării, de către Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a organizației părinților din județul Vrancea, care are nu mai puțin de 26.000 de membri, a inspectorului școlar din același județ, a unui ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, a decanului baroului Vrancea și a purtătorului de cuvânt al Coaliției pentru Familie. Toți aceștia au fost reclamați la CNCD de către o persoană transgender, care le-a vorbit, în februarie, elevilor din Vrancea despre faptul că identitatea de gen și orientarea sexuală sunt două lucruri diferite, și ACCEPT, un ONG care promovează drepturile persoanelor LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transgender) din România și care, mai recent, a devenit și partener al CNCD.