Ideologia de gen sau cum Bruxelles-ul împinge România înspre Est

Există momente în care facem un pas înapoi și ne întrebIdeologia de genăm: „cine sunt eu cu adevărat?” sau „care este menirea mea?” și așteptăm parcă un semn divin care să ne ghideze. Sunt etape cruciale în care e dificil să discernem între ceea ce este bine sau rău pentru noi. Apar, însă, în ultima perioadă realități clare care sunt mascate în incertitudini, profitându-se de naivitatea umană. Una dintre ele este ideologia de gen, conform căreia sexul biologic nu ar trebui să eticheteze persoanele drept „femeie” sau „bărbat”. Mai mult, indivizii ar trebui să-și atribuie singuri identitatea în funcție de ceea ce simt. Susținătorii teoriei consideră că s-ar putea „converti” de la un gen la altul sau chiar ar putea corespunde ambelor genuri simultan.

Se pare că astfel de ideologii se doresc a fi promovate de activiștii progresiști prin intermediul taberei de reeducare sexuală „Girl UP!”, organizată pentru adolescentele din Nord-Estul României de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Asociația ACCEPT. Dedicată fetelor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, cu fonduri europene, tabăra va oferi lecții despre cum societatea le-a calificat forțat drept femei, că afecțiunea maternă ar putea fi oferită și de un bărbat sau că eleganța feminină le limitează posibilitățile.

Iată cum apare îndoctrinarea: prin adresarea către un grup vulnerabil, care este în curs de maturizare intelectuală și dornic să exploreze orice este nou. Să afle că poate, de fapt, ele nu sunt femei, ar putea pune în pericol psihicul adolescentin fragil. Participantele s-ar confrunta cu dileme inutile legate de formarea lor, împiedicându-le să se bucure de adevăratele oportunități de dezvoltare.

De ce le numesc „dileme inutile”? Pentru că produc dezorientare. Pentru că se depărtează de realitate. Pentru că răstoarnă valorile prin care societatea a evoluat. Nu putem susține că instinctul matern ar putea fi înlocuit de un bărbat – chiar faptul că vorbim despre instinct ne dovedește acest lucru. Femeia este capabilă să dea naștere unor suflete și, în mod natural, se formează conexiunea mamei cu copilul înainte ca acesta să apară pe lume. Iarăși, bărbatul își manifestă instinctul de apărare. El protejează tot ceea ce a construit, inclusiv familia, odată ajuns în ipostaza de tată.

Iată cum femeia și bărbatul sunt meniți să se completeze, să-și ofere unul altuia din propriile calități și să-și aline neajunsurile, nicidecum să se înlocuiască reciproc. În cele din urmă, societatea s-a perpetuat datorită familiei, prin intermediul relațiilor stabile. De ce să înlocuim comuniunea, imaginea armonioasă a mamei și a tatălui, cu un androgin nerealist?