Despre votul cu ochii deschiși (aka „Votul fără sticla de ulei și kilogramul de făină)

Am aflat, în sfârșit, câți dintre români susțin normalitatea. Am aflat, datorită referendumului, cine sunt cei care mențin încă neclintită valoarea naturală a familiei. Ne-am confruntat cu dezbateri, cu instigări la ură, cu jigniri impardonabile… am fost puși față în față cu boicotarea acestui referendum și, totuși, încă au rămas români care au apărat viitorul familiei naturale. S-a dovedit că, de fapt, votul poate fi impulsul propriei voințe și al unor idei morale puternic sedimentate în inima națiunii, idei care s-au arătat a fi mai presus decât o sticlă de ulei sau un kilogram de făină. S-a votat cu inima deschisă, nu cu ochii închiși. Probabil că, în momentul de față, chiar dacă nu s-a atins cvorumul așteptat, faptul că votul s-a manifestat pe baza propriilor convingeri este cel mai important.

Este un prilej de a închega opiniile unor români cu idei aparent minoritare… Doar aparent minoritare, deoarece nu putem ignora persoanele care împărtășesc viziunea asupra căsătoriei instituite între un bărbat și o femeie, dar care au refuzat să voteze invocând neclaritatea întrebării sau dorința de a nu se amesteca în manipulări de ordin politic. Sunt motive lesne de înțeles, având în vedere că opoziția politică nu are o poziție tocmai constantă și de încredere față de problema căsătoriei… și nici față de guvernare, în general. Înainte de referendum unele voci politice susțineau cu tărie să spunem DA redefinirii căsătoriei în Constituție. Aceleași voci încearcă acum să se sustragă și vin cu propuneri de proiecte pentru legalizarea parteneriatelor civile între persoanele de același sex și acceptarea adopțiilor de către parteneri de același sex.

Concluzia? Să pornim de la punctul comun: idealul de a păstra nepătată imaginea căsătoriei, de a o lăsa, până la urmă, să reflecte o realitate biologică: aceea că prin structura lor psihică și fizică, bărbatul și femeia au fost făcuți să se completeze reciproc din momentul apariției rase umane. Acest ideal trece de convingerile politice sau religioase și trebuie să se afirme prin puterea a milioane de români care încă mai cred în valorile, specificul nostru românesc… acceptăm modernitatea, ne adaptăm obiceiurile, dar nu le vom distruge odată cu identitatea națională de dragul neo-marxismului culturalo-politic.