Arabia Saudită: zgârie-nori de secol XXI, valori de secol XV

Arabia Saudită și-a creat în ultima vreme o imagine duplicitară. În timp ce se laudă cu proiecte inovatoare care să revoluționeze economia, cu mega-orașe” construite cât mai aproape de cer, decapitează și crucifică oameni în Mecca, un loc considerat sfânt în religia lor.

Paradoxurile definesc Arabia Saudită

Își numesc economia transparentă” și democratică”, dar viața lor socială și culturală încă se rezumă la pedepse cu moartea prin crucificare și decapitare. Miniștrii regatului vorbesc despre o mentalitate îndreptată spre viitor ce include și reforme sociale. Totuși, în „viitorul” prezent, în 2018,  numărul pedepselor cu moartea prin crucificare și decapitare a crescut în Arabia Saudită.

Ceea ce se întâmplă în acest regat înapoiat social este un semnal de alarmă pentru întreaga lume. Planul Arabiei Saudite nu pare a fi doar o dezvoltare democratică. Este o încercare strategică de a-și extinde dominanța asupra Europei și Statelor Unite ale Americii. Acest monopol arab are la bază o tradiție primitivă prin faptul că nu acordă niciun drept sau vreo demnitate femeilor sau celor ce nu aparțin de religia Islamului.

Crimele Arabiei Saudite afectează întreaga lume

În 2017, Arabia Saudită a executat 146 de oameni dintre care 90 arabi, iar restul, persoane străine (ESOHR, European Saudi Organization for Human Rights).

În 2018, până acum, au fost executați 48 de oameni, în timp ce alții își așteaptă sentința. Aceste execuții sunt susținute  de o legislație defectă  și de o cultură adânc impregnată în mințile arabilor. Este de-a dreptul terifiant ca în zilele noastre, când barierele unui schimb socio-cultural aproape că nu mai există, unele state să aleagă metode inumane și atroce de a pedepsi încălcarea unei legi.

Persoanele străine care au căzut victime ale acestei societăți bolnave nu sunt criminali ci militanți pentru drepturile omului, susținători ai democrației. Cum este posibil ca la nivelul de dezvoltare economică și tehnologică de care dispune Arabia Saudită, să decapiteze oamenii (o metodă de execuție specifică Evului Mediu) și să-i supună torturii de parcă ar fi un demers normal?

Această denigrare a vieții umane este întreținută în Arabia Saudită de Sharia (o legislație islamică inspirată din prescrierile Coranului). Trebuie doar să aruncăm o privire asupra unor puncte din această religie ca să ne dăm seama de efectul nociv pe care îl are asupra noastră. Femeia este supusă unei vieți fără apărare, iar viața îți poate fi luată pentru simplu fapt că nu aparții religiei lor.

Sharia nu se rezumă doar la cetățenii arabi, ci afectează și oamenii altor state, prezentând populația arabă ca un motor de extindere a Islamismului, realitate ce se poate vedea azi în Europa unde între 40,000,000 și 50,000,000 (excluzând Turcia) de musulmani trăiesc deja.

Credit foto: Independent.co.uk