„Părinţii, nu statul, trebuie să decidă dacă își vaccinează sau nu copiii!“ Senator Vasile-Cristian Lungu

Hotărârea de Guvern 589/2007 promitea optimizarea programelor de vaccinare, însă a devenit doar o altă iluzie a unui sistem medical „bine organizat“, să nu facă nimic tocmai bine. Această hotărâre stabilea „metodologia de raportare și de colectare a datelor pentru supravegherea bolilor transmisibile“, cât și administrarea RAPI (Reacții Adverse Post-vaccinale Indezirabile). RAPI este o bază de date introdusă în România în 1996, care ar fi trebuit să cuprindă toate reacțiile adverse post-vaccinale indezirabile care sunt din punct de vedere tehnic accidente medicale care se produc după o vaccinare și sunt considerate a se datora acestora. Ele trebuie înregistrate pentru a îmbunătăți modul de administrare, condițiile de depozitare și eliminarea eventualelor erori în realizarea vaccinurilor.

Ce se întâmplă, de fapt, în România?

Baza RAPI este complet nefuncțională. Astfel, o eventuală lege a vaccinări obligatorii ar supune sistemul medical, deja prost organizat, la administrarea necontrolată a vaccinurilor și încurajarea traficului de medicamente pentru profit.
Senatorul Vasile-Cristian Lungu, președinte PMP Cluj a adresat numeroase interpelări ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în care îi cere explicații asupra raportării și administrării vaccinurilor. Mai mult de atât senatorul Lungu s-a opus legii vaccinări obligatorii în spațiul public alături de doctori și asociații umaniste, deoarece:

În România, nou-născuții sunt vaccinați fără analize prealabile.

Ceea ce înseamnă că un nou-născut, în țara noastră este injectat cu un virus atenuat, fără ca medicii să se asigure că acel nou-născut are sistemul imunitar destul de dezvoltat pentru a rezista efectelor vaccinării. Acest lucru se întâmplă nu numai în cazul nou-născuților cât și în cazul adulților. De aceea, vaccinarea necontrolată și obligatorie înregistrează cazuri grave de afecțiuni secundare. Lucrurile sunt agravate mai ales de prezența unor substanțe extrem de controversate în vaccinurile administrare în România precum mercurul și aluminiul.

Așadar, aprobarea legii vaccinării obligatorii va crea cadrul legal prin care părinții ce se opun vaccinării copiilor lor vor putea fi acuzați de rele tratamente împotriva minorilor. Această lege ar permite statului să intervină în mod abuziv în viața cetățenilor și promovează un sistem totalitar, încălcând libertatea de gândire, conștiință, religie și dreptul la securitate.
„Nu se opune nimeni vaccinării ci doar unui sistem obligatoriu, ce încalcă drepturile omului și elimină rolul părintelui în protecția copilului. Trebuie făcute analize medicale înainte de administrarea unui vaccin și părintele trebuie informat despre efectele pozitive și negative ale vaccinului și mai ales despre proveniența și fabricarea vaccinului. Sănătatea oamenilor nu trebuie să fie o afacere. Sănătatea copiilor noștri nu trebuie să reprezinte cifre ale companiilor farmaceutice,” susține senatorul Vasile-Cristian Lungu care a votat împotriva proiectului legii vaccinării obligatorie și luptă în continuare să elimine această lege totalitară.