Ce este Ideologia de gen (Gender ideology)?

Ideologia de gen, parte a studiilor culturale, a devenit populară în spațiul academic occidental în anii ’90. Este ceva nu doar foarte nou și la modă, ci este și ceva radical și extrem; este pur și simplu o teorie complet lipsită de bază științifică și care nu întrunește consensul comunității academice. Este la fel de științifică precum Teoria Pământului Plat. 

Ideologia de gen susține că ar trebui făcută o diferențiere între două concepte: „sexul” biologic al unei persoane umane și „genul” acesteia. Cu alte cuvinte dacă un copil este născut cu organe sexuale masculine nu înseamnă neapărat că el este băiat, ci poate fi din punct de vedere al „sexului” băiat, dar din punct de vedere al „genului” fată. Ideologia de gen clamează că sexul biologic este un dat natural (te naști cu el), dar  „genul” trebuie să și-l aleagă fiecare copil și nu trebuie să corespundă neapărat cu sexul biologic. Deci, fiecare copil poate să își aleagă genul și să fie: bărbat sau femeie, fără ca sexul biologic să conteze, iar simpla clamare a unui gen (neurmată de nici un fel de operație de schimbare de sex biologic), trebuie să fie acceptată de societate și de instituțiile statului. 

De unde vine Ideologia de gen și cum a fost impusă societății?

România a început să diferențieze juridic între conceptul de „sex” biologic și „gen” în 2016 prin ratificarea Convenției de la Istanbul privind combaterea violenței împotriva femeilor. Prin ratificarea acestei convenții România a început să admită că genul unei persoane nu mai este un dat biologic (astfel cum era definit în Statutul de la Roma, unde termenul de gen era folosit în sensul lui de sex biologic), ci este un construct social, el însemnând „rolurile, comportamentele, activitățile și atributele construite social, pe care o societate dată le consideră adecvate pentru femei și bărbați” (conform art. 3 lit. c din Convenția de la Istanbul).

Ce consecințe are implementarea Ideologiei de gen în România?

În mod concret, separarea celor două concepte: „sex” biologic și  „gen”, determină posibilitatea apariției unor cazuri în România, care au condus în alte țări la scandaluri și situații absurde precum războiul toaletelor și dormitoarelor unisex din SUA. Vorbim aici de băieți care se identifică drept fete ca gen (dar cu organe sexuale masculine) și care primesc dreptul de a folosi liber toaletele din școli, dușurile din sălile de sport și dormitoarele destinate fetelor. Mai mult de atât, au existat cazuri de băieți (născuți cu organe sexuale masculine) și care prin simpla clamare (neurmată neapărat de o operație de schimbare a organelor sexuale), au primit sub administrația Obama înainte de instalarea administrației Trump, dreptul de a participa în competiții sportive feminine câștigând în multe cazuri astfel de competiții, ca urmare a avantajelor fizice masculine pe care corpurile lor le aveau.

Cine susține Ideologia de gen în România?

Activiști de factură #Rezist și neo-marxiști, susținuți de unele ONG-uri care au drept scop reeducarea minţii copiilor români și care sunt finanțate direct sau prin terți de George Soroș. Câteva exemple: 

1. FLEX Alumni România, dovada aici: https://ziarulceahlaul.ro/ce-li-se-pregateste-elevelor-din-judetul-neamt/ și aici: https://evz.ro/moldova-adolescente-reeducate.html;

2. Girl Up România!, dovada aici: http://stiripentruviata.ro/covasna-tabere-de-re-educare-sexuala-pentru-fete-organizate-cu-bani-americani/ și aici: https://www.botosaneanul.ro/stirea-zile/lectie-de-razbunare-sexuala-la-girl-up-scandal-cu-o-tabara-exclusiv-pentru-fete-inspectoratul-pune-scolile-in-garda-mare-atentie/

3. Asociația CERC – Centrul European de Resurse Creative, dovada aici: https://ziarulceahlaul.ro/dupa-tabara-de-ideologie-de-gen-girl-up-un-nou-program-de-reeducare-a-elevilor-si-parintilor/;

Copiii români au ajuns subiect al unui experiment social pentru că acești activiști doresc să șteargă distincția naturală dintre bărbat și femeie și urmăresc deconstrucția și remodelarea societății pe alte valori, pentru a obține controlul asupra acesteia.