Terorismul islamic: ce e de făcut?

Noul atentat din Londra anunțat de islamiști, cu câteva ore înainte pe internet, a urmat același protocol sinistru: amenințarea, atentatul, revendicarea, reacția autorităților revoltate și care promit că se vor lua măsuri.

Urmează valuri de mesaje oficiale de compasiune, solidaritate și condoleanțe din întreaga lume civilizată. Politicienii se reped să înșire pe Facebook cuvinte pregătite de departamentele de comunicare. Apoi, liniște până la următorul atentat. Însă nimeni nu vorbește despre faptul că atentatele, nici de data aceasta, nu au fost comise de instalatori polonezi, asistente medicale românce sau electricieni bulgari.


Privim impasibili la subminarea, până la năruire a civilizației occidentale, șovăielnici în a articula o strategie eficientă împotriva terorismului islamic. Pentru că facem eterna greșeală de a trata efectele, în loc de cauze. Occidentul refuză să înțeleagă modul în care teroriștii islamiști radicali duc războiul și va trebui să schimbe strategia, dacă vrea să rezolve acest flagel. Singurii care au înțeles exact cum se poate reduce numărul atentatelor comise de musulmani a fost statul Israel! Primul pas? Trebuie să încetam imediat în a ne mai comporta “politically correct”!